RIVM: zorgpersoneel heeft adempauze nodig

Het zou onverantwoord zijn om de coronamaatregelen verder te versoepelen dan het kabinet nu doet. Het zorgpersoneel heeft een adempauze nodig, zegt directeur Jaap van Dissel van het Centrum Infectieziektebestrijding van het RIVM.

Het lijkt weliswaar ‘allemaal wat beter te gaan’ en de druk op de intensivecareafdelingen van de ziekenhuizen neemt wat af, stelt hij. Maar verpleegkundigen en artsen zijn aan het eind van hun latijn. “Deze personen werken shifts van twaalf uur per dag, en dat doen ze al maanden.”

“We moeten een periode krijgen waarin dat minder wordt,” zei Van Dissel nadat het kabinet op advies van zijn deskundigenteam had besloten dat kinderen de komende tijd voorzichtig weer naar school kunnen. Zorgpersoneel heeft ’tijd nodig om te herstellen’ en dat is ze ook ‘gegund’, denkt hij.

Bron