Voorzitter NVSHV krijgt koninklijke onderscheiding

Artze Prins, voorzitter van de NVSHV, heeft vandaag een lintje ontvangen.

Vanaf de oprichting in 1992 zet Artze zich belangeloos in de voor de Nederlandse Vereniging van Spoedeisende Hulp Verpleegkundigen, de NVSHV.

In het begin als lid, daarna als redacteur van Triage, vicevoorzitter en de laatste jaren als voorzitter. In de loop der jaren ontwikkelde hij zich tot een gezaghebbend deskundige op het gebied van de Spoedeisende Hulp. In woord én daad maakt hij zich sterk voor het vakgebied, voor de zorgverleners en voor de patiënten.

Het belang van de patiënt staat altijd voorop bij alles wat hij onderneemt. Maar hij heeft óók oog voor de omstandigheden waaronder de Nederlandse collega’s hun werk moeten doen. In dit verband moet zijn inzet voor het onderzoek naar de arbeidsbelasting van SEH-medewerkers worden genoemd. Artze laat zich niet makkelijk van de wijs brengen en zet zich met meer dan 100% in.

De samenwerking met Artze is altijd constructief, open en oplossingsgericht. Artze is de tweede voorzitter van de NVSHV die een koninklijke onderscheiding ontvangt. Frans de Voeght ging hem in 2013 voor.