Congres 2018

Op woensdag 28 november 2018 vind het jaarlijks congres van de NVSHV, dé beroepsvereniging voor de Acute Zorg, weer plaats. Locatie dit jaar is het Meander Ziekenhuis in Amersfoort en jullie zijn van harte welkom!

Naar aanleiding van het geslaagde NVSHV congres vorig jaar te Amersfoort heeft de directie van het Meander Ziekenhuis ons wederom uitgenodigd. Uiteraard zijn wij hier als vereniging heel blij mee!
De locatie is redelijk centraal en zowel met OV als met de auto goed bereikbaar.
Echter is ons land nu eenmaal filegevoelig  en daarom is besloten om het congres dit jaar iets later te beginnen en wat later te laten eindigen om de drukte in het verkeer zoveel mogelijk te kunnen ontlopen.

Zoals jullie weten is ons vakgebied zeer uitgebreid en divers en zo ook de onderwerpen op het congres.
Onlangs hebben we in de in de succesvolle tv-serie “de Luizenmoeder” kunnen zien dat ook het onderwijs veel bijzondere kanten kent, net als het werk op de SEH en vinden daarom niet snel iets raar (maar wel bijzonder).
De dagvoorzitter is Patrick van Veen (bioloog en deskundige sociaal oergedrag). Hij zal ons de dag door leiden en o.a. vertellen over de overeenkomst  van sociaal gedrag tussen mensen en apen, we laten ons verrassen!

Het afgelopen jaar hebben we onder meer te maken gehad met een griepgolf en waren hygiëne en isolatie weer een hot item. Deze onderwerpen zullen niet onbesproken blijven.
De opleiding Acute Zorg, hoe zit het daarmee en wat kunnen we doen op de SEH kwalitatief bemand te houden (functiedifferentiatie).
Tijdens het congres kun je deelnemen aan de diverse workshops en zal de dag worden afgesloten met een quiz. Uiteraard is er volop gelegenheid om de sponsoren te bezoeken en collega’s te ontmoeten en elkaar bij te praten onder het genot van een hapje en een drankje.