Zorgen op spoedeisende hulp om wegblijvende patiënten: ‘Kom vooral wel’

Artsen op de spoedeisende hulp roepen mensen met klem op bij het vermoeden van ernstige klachten zich te melden bij het ziekenhuis, ook al is de de druk op de zorg nu hoog door de coronacrisis.

De Nederlandse Vereniging van Spoedeisendehulp Artsen ziet dat het de afgelopen weken veel minder druk is op eerste hulpafdelingen van ziekenhuizen. In het Albert Schweitzer Ziekenhuis in Dordrecht is het aantal patiënten er bijvoorbeeld met 50 procent afgenomen.

“Daarvan is de helft ook nog eens coronapatiënt, dus het is echt fors minder”, zegt spoedeisendehulparts Annemarie van der Velden, die werkzaam is in het Albert Schweitzer en tevens voorzitter is van de Nederlandse Vereniging van Spoedeisendehulp Artsen.

Volgens Annemarie van der Velde kan het grote gevolgen hebben als mensen met een ernstige aandoening zich te laat melden

Lees verder bij de bron