Verpleegkundige veroorzaakt drama op een SEH in Sydney

Arts gegijzeld en bedreigd met een schaar ,daarna politieagent en beveiliger neergeschoten.

Een verpleegkundige die eerder op de dag was gearresteerd door de politie na een inbraak heeft op de SEH van het Nepean Hospital in Sydney grote problemen veroorzaakt. De onder invloed van methamphetamine verkerende verpleegkundige is gewond geraakt na een inbraak. Vanwege de verwondingen moest hij worden overgebracht naar de SEH van het ziekenhuis. Aldaar gijzelde hij een arts onder bedreiging van een schaar. Niet veel later wist hij het wapen van een politieagent te pakken waarmee de verpleegkundige hem en een andere beveiliger neerschoot.

De 2 personen hebben het overleeft maar 1 is nog in kritieke toestand. De SEH’s in Australie maken zich steeds meer zorgen over incidenten op de werkvloer door geintoxiceerde patienten.

Zie hieronder het nieuwsbericht in het journaal op de Australische tv.

https://au.news.yahoo.com/nsw/a/30565194/blood-smeared-aftermath-of-hospital-shooting-horror/