SEH Scheper Ziekenhuis in Emmen wordt groter

Meer privacy, eenpersoonskamers en veel meer ruimte. Dat zijn de grootste veranderingen op de spoedeisende hulp in het Scheper Ziekenhuis in Emmen. De Treant Zorggroep, waar het ziekenhuis onder valt, investeert drie miljoen euro.

Door de verbouwing krijgt de spoedeisende hulp meer ruimte. “We krijgen meer vloeroppervlak”, zegt hoofd van de afdeling Luuk Tomson. “Dan is er meer ruimte op de patiëntenkamers. En we gaan naar eenpersoonskamers, daardoor hoeven patiënten niet meer met twee mensen op een kamer te liggen.”

Specifieke gevallen
Door de verbouwing is er ook ruimte voor specifieke gevallen. “We hebben een speciale opvang voor mensen die slachtoffer zijn van seksueel geweld. Daarnaast komt er een aparte kamer voor mensen met een infectie, die mogelijk besmettelijk zijn”, zegt Tomson. Voor kleine kinderen wordt ook een aparte kamer ingericht.

Dezelfde kwaliteit
Patiënten merken volgens Tomson weinig van de verbouwing. “Ze zullen soms wel zien dat er verbouwd wordt”, zegt hij. “We moeten daar creatief mee zijn, maar we doen geen concessies over de kwaliteit van de zorg.”

Voor de bouwvak klaar
De verbouwing is inmiddels begonnen. “Een deel is al leeggehaald en afgezet. De hekken staan er al”, aldus Tomson. Hij hoopt dat het over pakweg een half jaar af is. “Voor de bouwvak moet het klaar zijn.”

19-1-2016 16-40-11

Kijk hier voor de reportage van TV Drenthe