Themabijeenkomst Signaleren Ouderenmishandeling op de Spoedeisende Hulp

Het Lectoraat Acute Intensieve Zorg (LAIZ) van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen werkt samen met de NVSHV aan de ontwikkeling van een praktisch meetinstrument om systematisch ouderenmishandeling te kunnen signaleren op de SEH

Daarnaast ontwikkelen we ook handvaten voor melding en vervolgbeleid. Veel collega’s reageerden positief op onze landelijke vragenlijst en stuurden voorbeelden in hoe op hun SEH de herkenning van ouderenmishandeling aangepakt wordt. Op 9 september presenteren wij de (inter)nationale reeds bestaande sreeningsinstrumenten op de SEH. Tegelijkertijd vragen wij uw input ten aanzien van wensen en eisen voor een meetinstrument op de SEH. Hoe lang mag het zijn, moeten er verschillende meetinstrumenten zijn voor ouderen en kinderen of kan alles ineen? Over deze en andere vragen gaan wij met u in gesprek.

 
Mocht u zich nog niet hebben aangemeld, maar wel geïnteresseerd zijn in dit thema en wilt u graag meedenken? Stuur dan een mailtje naar karin.landsbergen@HAN.nl  Bij voldoende belangstelling organiseert het LAIZ eventueel een vervolgbijeenkomst. Klik voor het uitgebreide programma hier.