Isala ziekenhuis in Zwolle afgelopen nacht extreem rustig

Het Isalaziekenhuis in Zwolle had het zowaar zelfs extreem rustig bij de jaarwisseling. De afdeling spoedeisende hulp in Zwolle bleef leeg, tussen zes uur ’s avonds en acht uur op de nieuwjaarsochtend was er zelfs geen enkel vuurwerkslachtoffers en dat mag uniek heten in de geschiedenis van het ziekenhuis

vorig jaar waren er 11 vuurwerkslachtoffers – drie liepen toen blijvend oogletsel op. Wel kwamen er vijf mensen binnen met een alcoholvergiftiging, één van die patiënten was zo aggressief dat de bewaking erbij gehaald werd.

Op oudejaarsdag waren er wel drie mensen met verwondingen door het schieten met carbid. Volgens Marthe Houpt van het ziekenhuis hebben de nieuwe vuurwerkregels, waardoor slechts acht uur vuurwerk mag worden afgestoken een goede invloed gehad op het verloop van de jaarwisseling.