Drukte op de Spoedeisende Hulp Haga ziekenhuis Den Haag tijdens de jaarwisseling

De jaarwisseling is op het Spoedplein van het HagaZiekenhuis in een goede sfeer en zonder agressie naar medewerkers verlopen. In totaal werden 30 patiënten behandeld op de Spoedeisende Hulp en 17 op de HuisArtsenPost (HAP) van het Spoedplein van het HagaZiekenhuis.

De verpleegkundigen en artsen gaven aan dat het druk was op de SEH maar dat men goede zorg en alle aandacht kon geven. Het begon in de avond met patiënten met vuurwerkletsel, hierna kwamen mensen binnen met een alcoholintoxicatie en daarna was er een toename van patiënten na mishandelingen (vechten etc).

Op het Spoedplein van het HagaZiekenhuis kwamen 30 patiënten, waaronder 8 kinderen, met vuurwerkgerelateerde letsels. Deze patiënten werden naast de overige patiënten met een spoedvraag, behandeld. Van de vuurwerkslachtoffers werden 15 patiënten behandeld vanwege oogverwondingen. De opvang verliep goed. Er waren vanwege de te verwachten oogletsels speciaal drie oogartsen aanwezig.
Een patiënt werd getroffen door een vuurwerkbom in het gezicht en hand en is overgeplaatst naar het brandwondencentrum in Rotterdam. Een patiënt verloor drie vingers door vuurwerk.
Er werden 7 patiënten behandeld vanwege alcoholintoxicatie.
De HuisArtsenPost (HAP) op het Spoedplein in het HagaZiekenhuis heeft 17 patiënten gezien met vuurwerk gerelateerde letsels. Dankzij de goede triage (patiëntenverwijzing naar de HAP of SEH) en organisatie (extra inzet personeel) verliep de jaarwisseling op het Spoedplein van het HagaZiekenhuis goed.

Inzet social media

Voor het eerst werd door het HagaZiekenhuis gebruik gemaakt van de inzet van social media als live’blog’. SEH-verpleegkundige Friso Raemaekers deed via twitter live verslag van de avond en nacht op het Spoedplein. Uiteraard met in achtneming van de privacy van patiënten. Friso heeft ruim 1600 volgers die ieder ook weer hun eigen volgers hebben.