Voorzitter NVSHV krijgt lintje

Frans de Voeght is vrijdagmiddag 1 november 2013 koninklijk onderscheiden
Tijdens een bijeenkomst ter gelegenheid van zijn 25-jarig jubileum bij het Haagse ziekenhuis MCH Westeinde, speldde burgemeester Van Aartsen (Den Haag) hem de versierselen op behorende bij de benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Frans De Voeght is bij MCH Westeinde hoofd van de afdeling Spoedeisende Hulp. Hij speelde een belangrijke rol bij de invoering van een systeem, waarbij het grote aantal patiënten met relatief eenvoudig letsel niet meer door een arts worden geholpen, maar door een groep speciaal getrainde verpleegkundigen. Ook leidde hij verschillende projecten op het gebied van scholing, verpleegkundige triage en de uitbouw van traumazorg. Vanaf de oprichting in 1992 is De Voeght lid van de Nederlandse Vereniging Spoedeisende Hulp Verpleegkundigen (NVSHV). Sinds 2005 is hij hiervan voorzitter. Namens de NVSHV maakt hij sinds 2010 deel uit van het bestuur van de European Society of Emergency Nurses.

fdevoeght2013

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.