Nederlandse training in Journal of Emergency Nursing (USA)

Eén van de veel voorkomende problemen bij de opvang van vitaal bedreigde patiënten, blijkt de communicatie en samenwerking in teamverband te zijn.

De stichtingen ATLS en STNN hebben daarom het initiatief genomen om gezamenlijk een intensieve en kortdurende teamtraining te ontwikkelen, waarin juist deze aspecten aan bod komen.

De 4 uur durende training (b.v 16.00-20.00 uur)  wordt gegeven op de Spoedeisende Hulp afdeling in het ziekenhuis, en geleid door een ATLS én een TNCC instructeur. De training wordt vooraf gegaan door een intake, waarbij de samenstelling van uw traumateam(s) in kaart wordt gebracht, alsook specifieke oefendoelen worden geïnventariseerd.
Na afloop wordt de opvang met de gehele groep geëvalueerd en een gezamenlijke top 3 gedefinieerd van verbeterafspraken op het gebied van logistiek en communicatie, specifiek voor uw ziekenhuis of Spoedeisende Hulp afdeling

In bijgaand artikel, gepubliceerd in het september nummer van het Journal of Emergency Nursing (USA) wordt nader ingegaan op deze training.

Lees hier verder

Één reactie op “Nederlandse training in Journal of Emergency Nursing (USA)”

  1. Jammer dat zo’n artikel niet in de triage komt te staan. Valt voor veel ziekenhuizen nog het nodige van te leren.

Reacties zijn gesloten.