Meldcode Kindermishandeling en Huiselijk Geweld herzien

Jaarlijks zijn meer dan 100.000 kinderen slachtoffer van kindermishandeling. Ook huiselijk geweld tussen volwassenen komt veelvuldig voor.
Als verpleegkundigen en verzorgenden behoren wij tot de beroepskrachten die in onze beroepsuitoefening direct of indirect met signalen van kindermishandeling en huiselijk geweld in aanraking kunnen komen.

Wij hebben intensief contact met de zorgvragers, waardoor wij ons een goed beeld kunnen vormen van eventuele gezinsproblematiek. Wij hebben daarom ook een rol bij het signaleren en de aanpak van kindermishandeling en huiselijk geweld. Dat behoort tot onze professionele verantwoordelijkheid.

De V&VN Meldcode Kindermishandeling en Huiselijk Geweld ondersteunt je in je aanpak van kindermishandeling of huiselijk geweld, zodat de slachtoffers (en hun gezinnen) op tijd passende hulp krijgen.

De Meldcode legt uit wat kindermishandeling en huiselijk betekenen en beschrijft de stappen die je moet zetten bij vermoedens van mishandeling of geweld, afhankelijk van je werkomgeving.

De Meldcode is mede mogelijk gemaakt door de NVSHV en het Medisch Centrum Haaglanden.

Lees hieronder verder

meldcode herziening stappenplan   meldcode herzien samenvatting

meldcode herzien zakkaartje

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.