Jaarwisseling in HMC Den Haag: 61 mensen geholpen op SEH

Op de Spoedeisende Hulp van HMC zijn op oudjaarsnacht 13 mensen geholpen die gewond zijn geraakt door vuurwerk, naast 48 patiënten met andere aandoeningen.

De avond en nacht verliepen in goede sfeer. De Spoedeisende Hulp had zich dan ook goed voorbereid met veel collega’s die zich deze nacht extra inzetten om mensen goed te helpen.

Oudjaarsnacht is één van de drukste nachten op de Spoedeisende Hulp van HMC Westeinde, dat met meer dan 54.000 patiënten per jaar grote drukte goed aankan. Het is één van de grotere afdelingen voor spoedzorg in Nederland en onder meer gespecialiseerd in het behandelen van slachtoffers van ernstige ongelukken. Deze nacht werden 4 mensen na behandeling doorgeleid naar het Oogziekenhuis. Van de 13 vuurwerkslachtoffers waren 4 minderjarig.

SEH-coördinator Frans van der Voeght: “De extra inzet van onze goede artsen en verpleegkundigen was echt onmisbaar. Het is fantastisch om te zien hoe iedereen vannacht weer z’n uiterste best deed om patiënten goed te helpen. De sfeer was, ook onder onze bezoekers, gemoedelijk. Grote trauma’s bleven gelukkig uit.”

De afdeling Spoedeisende Hulp van het HMC verhuisde vorig jaar zomer van HMC Bronovo naar HMC Westeinde. Uit een recent evaluatierapport blijkt dat deze verhuizing goed is verlopen en de toename van patiënten bij de SEH-afdelingen klein was. Ook deze oudjaarsnacht bleek de SEH de toestroom met hard werken weer goed aan te kunnen.

Bron: HMC

Foto: nachtploeg HMC