Behandeling op de SEH van het Slingeland veel korter

Het lange wachten bij de spoedeisende hulp van het Slingeland Ziekenhuisin Doetinchem is voorbij. Wie met een relatief eenvoudige klacht of verwonding komt, staat meestal binnen 70 minuten weer buiten.

Dat is het resultaat van een ingrijpende verbouwing van de spoedeisende hulp van het ziekenhuis. Er zijn onder meer extra behandelplekken gekomen.

CT-scanner
Daarnaast is de SEH uitgerust met een ultramoderne CT-scanner, waarmee direct kan worden bepaald wat ernstig gewonde patiënten mankeren. Tot nu toe moesten die vanaf de SEH naar de tweede verdieping van het ziekenhuis worden vervoerd, wat veel tijd kostte én veel personeelscapaciteit in beslag nam.

Daarnaast heeft de SEH alle processen gestroomlijnd, zodat strak kan worden gelet op de wachttijden.

Uren voor gebroken pols
Echte spoedpatiënten werden altijd al snel geholpen, maar met name voor de lichtere patiënten ontstonden in het verleden vaak lange wachttijden. De behandeling van een gebroken pols of been kon zo vele uren in beslag nemen.

Een uitgebreide reportage over de nieuwe SEH in De Gelderlander, editie Achterhoek, van zaterdag 19 maart, als e-paper te downloaden via krant.gelderlander.nl

Bron