Verpleegkundige op de SEH mishandeld door vrouw in het Rijnstate ziekenhuis

Op dinsdag 1 september werd op de eerste hulp van het Rijnstate ziekenhuis een verpleegkundige mishandeld.

Rond 11.45 uur kwam een vrouw in de wachtkamer van de eerste hulp. De vrouw die eerst was gaan zitten, werd aangesproken door een verpleegkundige met de bedoeling haar te helpen. De vrouw werd zonder aanleiding verbaal agressief en wilde de eerste hulppost weer verlaten. Maar uit het niets werd de verpleegkundige hard in het gezicht geslagen. Inmiddels toegesnelde beveiligers van het ziekenhuis hebben de vrouw kunnen vastpakken en in bedwang gehouden in afwachting van de politie.

Agenten, die binnen enkele minuten na de melding ter plaatse waren, hebben de vrouw voor deze mishandeling aangehouden en naar het politiebureau gebracht. In de politieauto bleef de vrouw verbaal agressief naar de agenten. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt van mishandeling van een hulpverlener met een publieke taak.

Geweld tegen politie en hulpverleners

De politie vindt agressie en geweld tegen haar medewerkers en hulpverleners met een publieke taak onacceptabel. Politiebeambten en hulpverleners hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen. Met wederzijds respect. Agressie of geweld, in welke vorm dan ook wordt niet getolereerd. De politie trekt ook hierbij samen op met het Openbaar Ministerie.

Bron

De NVSHV heeft enige tijd geleden op de site een meldpunt voor agressie op de werkvloer geplaatst, lees hier verder