Melding kindermishandeling gaat beter

Het aantal meldingen vanuit ziekenhuizen bij het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling steeg van 500 in 2007 naar 1300 in 2009. Volgens de Inspectie voor de Gezondheidszorg hebben de ziekenhuizen in de afgelopen jaren een grote inspanning geleverd om de kwaltiteit van de signalering van de kindermishandeling op de SEH te verbeteren. Volgens de Inspectie voldoen vrijwel alle Nederlandse ziekenhuizen nu aan de norm.

Lees hier verder op de site van de Inspectie voor de Gezondheidszorg

Hieronder een fragment uit het NOS Journaal over de melding van kindermishandeling.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.