Meldcode kindermishandeling

Eind 2010 zullen alle beroepskrachten in Nederland werken met een meldcode kindermishandeling. De NVSHV heeft er altijd voor gepleit deze meldcode te laten gelden voor iedereen die werkt binnen de acute zorg. 

De code beschrijft hoe beroepskrachten dienen te handelen bij een vermoeden van kindermishandeling. Er staan aanwijzingen in voor de stappen die een arts of verpleegkundige kan zetten. Deze kan als eerste zijn zorgen voorleggen aan de ouders. Er staat ook in hoe hij of zij een dossier kan bijhouden en welke gegevens uitgewisseld kunnen en mogen worden. Tenslotte geeft de meldcode richtlijnen voor de contacten met het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling (AMK).

De arts werkte al langer met de meldcode. Vanaf eind 2010 is deze er dus ook voor de verpleegkundigen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.