Spoedeisende hulp in een gloednieuw jasje

Vanaf vandaag is de Bredase SEH volledig geconcentreerd in de Amphia-nieuwbouw aan de Molengracht.

Een paar dagen voor de ingebruikname. Frank Jaspers, bedrijfsmanager van de spoedeisende hulp van het Amphia, leidt verslaggever en fotograaf rond in wat misschien wel de meest dynamische afdeling van een ziekenhuis is. Nu is het er stil, brengen ambulances nog geen patiënten op brancard binnen, lopen verpleegkundigen en artsen niet in straf tempo kriskras door de gangen en kamers.

Dat is met ingang van vandaag wel anders. Dan zullen ziekenauto’s zich melden aan de voorkant van de nieuwe SEH en doorrijden tot in de ambulancehal. Ook is een groot parkeerterrein gerealiseerd, dat bereikbaar is vanaf de Verlengde Poolseweg.

,,We zijn blij dat we naar de nieuwbouw kunnen”, verheugt Jaspers zich. ,,Vooral omdat nu echt alles op één plek is geconcentreerd.”

Lees verder op Bndestem.nl