Slingeland Ziekenhuis gaat doorlooptijd SEH verbeteren

Lange wachttijden op de spoedeisende hulp van het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem zijn vanaf 1 maart verleden tijd. Patiënten met ‘eenvoudige’ verwondingen staan dan binnen 70 minuten weer buiten.

Echte acute gevallen worden nu snel geholpen, maar het komt geregeld voor dat ‘lichtere’ patiënten vele uren op de SEH doorbrengen, terwijl diagnose en behandeling van hun verwondingen betrekkelijk weinig tijd in beslag zouden moeten nemen.

Uitbreiding
Om dit probleem aan te pakken, gaat het ziekenhuis de afdeling het komende half jaar verbouwen en uitbreiden. Gelijktijdig wordt er ruimte gemaakt voor plaatsing van een CT-scanner, een lang gekoesterde wens van de SEH. Bij ernstig gewonde patiënten of bij mensen die een herseninfarct hebben gehad, kan zo sneller een diagnose worden gesteld.

In zicht
Met de verbouwing wordt er een duidelijker scheiding gemaakt tussen de meest acute patiënten en anderen. Die wachten voortaan niet meer in een gesloten ruimte, maar in een open ruimte met werkplekken van verpleegkundigen en artsen om hen heen, zodat ze permanent in het zicht zijn.

Open
Tijdens de werkzaamheden blijft de SEH gewoon open. De verbouwing en de CT-scanner kosten samen zo’n 2 miljoen euro.

slingeland

Bron : De Gelderlander