SEH ziekenhuis Bergen op Zoom gaat tijdelijk verhuizen

De huisartsenpost en de SEH van het Bravis ziekenhuis in Bergen op Zoom verhuizen eind juli naar een tijdelijk onderkomen op het ziekenhuisterrein.

De verhuizing is nodig om de laatste sporen van de grote brand van november 2014 weg te werken. Naar verwachting nemen die werkzaamheden een half jaar in beslag.

Tijdens de werkzaamheden worden de plafondplaten van de huisartsenpost en de spoedeisende hulp losgehaald om de laatste roetresten in de tussenruimte tussen de begane grond en de eerste verdieping te verwijderen.

De afdelingen werden vorig jaar getroffen door een brand, die ontstond tijdens de bouw van twee nieuwe verdiepingen op de huisartsenpost en de spoedeisende hulp.

Het vuur wist zich via de tussenruimte tussen de begane grond en de eerste verdieping te verspreiden richting het moeder- en kindcentrum dat destijds nog in aanbouw was. Het nieuwe centrum opende daardoor bijna twee maanden later dan gepland.

Verhuizing

De huisartsenpost en de spoedeisende hulp waren tijdens en na de brand enkele dagen gesloten voor een grote schoonmaak. Nu wordt de tussenruimte aangepakt. Beide voorzieningen verhuizen tijdens de werkzaamheden naar een tijdelijk onderkomen dat op het parkeerterrein achter het ziekenhuis is geplaatst.

De verhuizing staat gepland voor eind juli en neemt enkele dagen in beslag. De spoedeisende hulp is daardoor van maandag 27 juli 08.00 uur tot donderdag 30 juli 08.00 uur gesloten.

Patiënten uit de regio van Bergen op Zoom die voor spoed naar het ziekenhuis moeten, worden gedurende de verhuizing doorverwezen naar de afdeling spoedeisende hulp van het Bravis ziekenhuis in Roosendaal. Donderdag 30 juli is de Bergse spoedeisende hulp weer geopend.

De huisartsenpost verhuist maandag 27 juli al naar het nieuwe, tijdelijke onderkomen en opent om 17.00 uur de deuren weer.

Samenwerking

De afdelingen huisartsenpost en spoedeisende hulp werken sinds november 2011 nauw samen, toen zij samen verhuisden naar een gezamenlijk gebouw bij het Bravis ziekenhuis, voorheen Lievensberg Ziekenhuis.

Patiënten nemen altijd eerst contact op met de eigen huisarts of de huisartsenpost. Afhankelijk van de ernst van de situatie wordt beoordeeld of zij het beste behandeld kunnen worden door de huisartsen of op de spoedeisende hulp van het ziekenhuis.

SONY DSC
SONY DSC

 

 

Bron : http://www.newslocker.com/nl-nl/branche/detailhandel/spoedeisende-hulp-ziekenhuis-bergen-op-zoom-verhuist-tijdelijk-nunl/view/