Tergooi ziekenhuis krijgt donatie voor kindvriendelijke eerste hulp

Het Coöperatiefonds van de Rabobank Hilversum-Vecht en Plassen heeft de Stichting Vrienden van Tergooi ruim 4000 euro geschonken. Het geld is bestemd voor de SEH om de afdeling kindvriendelijker te maken.

Vertegenwoordigers van de Rabobank overhandigden in aanwezigheid van twee bestuursleden van de Vriendenstichting de cheque aan afgevaardigden van de afdeling.

Op de Spoedeisende Hulp van Tergooi komen jaarlijks 7.000 kinderen. Soms moeten ze lang wachten omdat het druk is of een uitslag van een onderzoek of foto nog niet bekend is. Afleiding in de wachtkamer maakt het bezoek van kinderen dan minder eng en doet ze het leed even vergeten.

De Stichting Vrienden van Tergooi deed daarom een beroep op het Coöperatiefonds van de Rabobank Hilversum-Vecht en Plassen. Uiteindelijk bepaalden de leden van de kieskring Hilversum van de Rabobank dat ruim 4000 euro naar de Spoedeisende Hulp van Tergooi ging.

Het geld wordt besteed aan speelgoed, televisies en een vrolijke aankleding van wachtruimtes. Op de wensenlijst staan bijvoorbeeld ook nog een ‘wolkenplafond’ en het inrichten van een behandelkamer voor tieners.

tergooikrijgtviermillevoorhetkindvriendelijkespoedeisendehulp_1hilversum