Geen zorg voor agressieve patiënt

Zorgpersoneel moet de behandeling van agressieve patiënten vaker stoppen. Volgens minister Schippers realiseren hulpverleners zich vaak niet dat het beëindigen van de zorg nu al tot de mogelijkheden behoord. “Cliënten hebben zeker recht op zorg, maar met rechten komen ook plichten”, zegt zij. Volgens de minister is geweld in de zorg nooit helemaal uit te sluiten. Zij stelt 6.4 miljoen Euro ter beschikking om studenten beter voor te bereiden op agressie tijdens hun loopbaan en personeel dat nu al in een ziekenhuis of instelling werkt, krijgt trainingen aangeboden om weerbaarder te worden tegen geweld. De minister wil verder dat de politie aangiftes serieus oppakt.
 
De NVSHV is blij dat de overheid erkent dat agressie in de zorg een groot probleem is. De uitvoering van de maatregel om mensen ‘buiten te zetten’ roept echter wel vragen op. Wie gaat een vervelende dronken patiënt weigeren als er sprake is van mogelijk schedel-/hersenletsel? Bovendien is het doen van aangifte omslachtig: de drempel ligt te hoog (schelden is geen reden voor aangifte) en kan nog steeds niet anoniem!

Zie hier het bericht uit NRC Next

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.