Nachtelijk werkbezoek minister Edith Schippers

10 februari jl. bracht minister Edith Schippers van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) een werkbezoek aan de afdeling Spoedeisende Hulp van MCH Westeinde. Zij wilde het reilen en zeilen op een SEH wel eens meemaken. Ze liet zich door Frans de Voeght, voorzitter van de NVSHV, informeren over de organisatie van de spoedeisende zorg en zag hoe de triage en behandeling van patiënten verliepen.
Voorafgaand aan het werkbezoek aan de afdeling SEH reed de minister een paar uur mee op de ambulance. Rond 23 uur arriveerde ze voor een bezoek van twee uur. Opvallend was haar belangstelling voor de SEH-verpleegkundigen en artsen die op dat moment werkzaam waren. Ook kwamen thema’s als agressie tegen hulpverleners en alcoholmisbruik (bij patiënten) aan de orde.
Tijdens het werkbezoek op de ambulance en de SEH liep een cameraploeg van de IKON mee, die een reportage over de minister maakte. De uitzending is op 18 maart.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.