mcl

Spoedeisende Hulp verpleegkundige

Professioneel handelen in acute situaties, eerste opvang en begeleiding van patiënten en familie in alle spoedsituaties, hollen of stilstaan, afwisseling, uitdaging en werkplezier: dat is de SEH van het MCL!

De Spoedeisende Hulp

Het Medisch Centrum Leeuwarden is een groot regionaal STZ opleidingsziekenhuis met ruim 650 bedden. Bijna alle specialismen, waaronder thoraxchirurgie en interventiecardiologie, zijn bij ons vertegenwoordigd. Het MCL is een aantrekkelijke werkplek voor SEH-verpleegkundigen door de grote diversiteit aan patiënten, het professionele en prettige  leerklimaat en de prettige samenwerking onderling en met de overige disciplines en specialismen. Onze SEH heeft een regiofunctie en ziet jaarlijks een stijgend aantal spoedpatiënten tot 26.000 patiënten in 2016 met nagenoeg alle voorkomende pathologie.

De huidige SEH heeft 17 behandelkamers, waarvan 2 acute kamers. Op dit moment zijn de bouwwerkzaamheden om te komen tot een nieuwe SEH in volle gang. De SEH gaat beschikken over 25 kamers, waarvan 4 acute kamers.

Voor deze hoog complexe en dynamische afdeling zijn wij op zoek naar meerdere enthousiaste collega’s!

Het team
Het team is enthousiast, betrokken en volop in ontwikkeling. Er wordt nauw samengewerkt met de
SEH-artsen, SEH-artsen in opleiding, arts-assistenten, medisch specialisten, secretariaat en facilitair medewerkers. De SEH wordt aangestuurd door het RVE management en wordt ondersteund door een unithoofd. Het team is geschoold in de TNCC, SBMS-V en de AOP. We werken met het NTS (Nederlands Triage Standaard).

Onze missie

Op de SEH van het MCL verlenen wij aantoonbaar topreferente acute spoedeisende zorg, gedurende
24 uur per dag, 7 dagen in de week. Wij doen dit vanuit deskundigheid, betrokkenheid, gedrevenheid en in een multidisciplinair team, waarin de SEH de schakel is in de ketenzorg, zowel intern als extern.
Wij werken vanuit een klantgericht perspectief en benaderen kwaliteit vanuit een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Kwaliteit van zorg en patiëntveiligheid heeft bij ons een hoge prioriteit. Opleiding, onderwijs en wetenschappelijk (medisch en verpleegkundig) onderzoek maken deel uit van onze dagelijkse werkzaamheden.

 

Wat zijn je werkzaamheden

Als verpleegkundige op de afdeling spoedeisende hulp ben je verantwoordelijk voor een optimale opvang van patiënten met een acute zorg/hulpvraag. Er wordt een breed verpleegkundig inzicht van je verwacht. Naast de opvang observeer je, verzamel je gegevens, analyseer en interpreteer je de gegevens over de situatie. Ook bepaal je urgentie, stelt prioriteiten en verricht zelfstandig verpleegkundig (technische) handelingen. De complexiteit varieert van minder complex tot zeer complex en kan zelfs levensbedreigend zijn, dit vereist acuut optredend handelen. De werkzaamheden vereisen een behoorlijke fysieke en psychische inspanning.

Functie-eisen
Wij zijn op zoek naar een gemotiveerde collega die:

  • In het bezit is van het CZO-diploma Spoedeisende Hulp;
  • BIG-geregistreerd is;
  • Werkervaring heeft als SEH-verpleegkundige;
  • Accuraat en doortastend is in het optreden en samenwerken met artsen en andere disciplines;
  • Het vermogen heeft om zelfstandig en in teamverband te kunnen werken;
  • Flexibel en analytisch kan denken;
  • Enthousiast en communicatief vaardig is.

Wij bieden

  • Een uitdagende baan van 24-36 uur per week voor onbepaalde tijd, binnen een professioneel en gemotiveerd team;
  • Een werkklimaat waarin kwaliteit van zorg en patiëntveiligheid centraal staan;
  • Een salariëring conform de CAO-ziekenhuizen.

Informatie
Voor meer informatie over de functie kun je tot 2 januari 2017 contact opnemen met mevrouw J. Docter (RVE manager SEH), telefoon (058) 286 3747 en na 2 januari met mevrouw F. Oost (unithoofd SEH), telefoon (058) 286 6314.

Wil je alvast een indruk krijgen van onze afdeling en een beeld krijgen bij de nieuwbouw, dan nodigen we je van harte uit om een afspraak te maken en/of een dag mee te lopen!

Solliciteren
Solliciteer gemakkelijk en snel via www.werkenbijmcl.nl

Vacaturenummer: SEH-161209