Relatief rustige jaarwisseling voor Haaglanden Medisch Centrum

Op de Spoedeisende Hulp van HMC Westeinde is oudjaarsnacht relatief rustig verlopen. Tijdens de jaarwisseling zijn in totaal 50 mensen geholpen.

Bron : Haaglanden Medisch Centrum Den Haag.

Op de Spoedeisende Hulp van HMC Westeinde is oudjaarsnacht relatief rustig verlopen. Tijdens de jaarwisseling zijn in totaal 50 mensen geholpen. Zeven daarvan kwamen binnen met vuurwerkletsel. Vijf van hen hebben geen nazorg nodig, een van hen is opgenomen op de IC. Ook zijn er vannacht 11 mensen opgenomen met een alcoholvergiftiging.

Oudjaarsnacht is vaak één van de drukste nachten op de Spoedeisende Hulp van HMC Westeinde, dat als een van de grootste en modernste spoedeisende hulpen van Nederland goed is toegerust op onverwachte omstandigheden. Als level-1 traumacentrum is HMC gespecialiseerd in het behandelen van slachtoffers van ernstige ongelukken, zoals verkeersongelukken en slachtoffers van vuurwerkletsel die ondanks het vuurwerkverbod niet konden worden uitgesloten.

“Oud en nieuw is voor de zorgprofessionals van HMC zeker geen moment van ontspanning,” vertelt SEH-coördinator Frans de Voeght, die terugkijkt op een oudejaarsnacht die veilig is verlopen. Door de nog steeds aanhoudende drukte van de covidzorg en om de acute zorg te waarborgen, was HMC extra goed voorbereid op de jaarwisseling. “Het was wel wat drukker dan vorig jaar, maar door het vuurwerkverbod zijn de aantallen vuurwerkslachtoffers zo’n beetje gehalveerd ten opzichte van de jaren ervoor. Dat scheelt voor ons wel in de drukte, waardoor we onze aandacht kunnen richten op patiënten met covid en herseninfarcten die we ook vannacht weer hebben opgenomen. Dankzij de extra inzet van onze goede artsen en verpleegkundigen en een goede samenwerking konden we iedereen snel en goed helpen. We kijken terug op een goede jaarwisseling.”

Bekijk hier het interview met Zorgmanager Frans de Voeght bij Omroepwest

Bron video : Omroepwest