Verpleegkundigen HagaZiekenhuis krijgt eerste Haagse prik, nog ruim 1000 te gaan

Foto boven : Eerste SEH verpleegkundige Hans krijgt het vaccin

Met het prikken van Frederieke Veersma is het vaccineren begonnen in Den Haag van ziekenhuismedewerkers die het meeste risico lopen op een besmetting met het virus. Dat zijn artsen en verpleegkundigen op de spoedeisende hulp, ic’s en covid-afdelingen. In het HagaZiekenhuis gaat het om 460 medewerkers.

Ook in Haaglanden Medisch Centrum locatie Westeinde is het vaccineren van eigen personeel begonnen. Zij hebben 682 armen te prikken met het BioNTech/Pfizer-vaccin. In HMC hopen ze dat in 5 dagen voor elkaar te krijgen. Over drie weken krijgen alle medewerkers in de Haagse ziekenhuizen hun tweede dosis die bij dit vaccin nodig is.

Lees het hele artikel op ad.nl