Experts maken zich zorgen over het verdwijnen van de spoedeisende hulpen

De afgelopen tien jaar zijn er 22 SEH-posten verdwenen. Er zijn nu 80 SEH-locaties in Nederland, waar 24/7 spoedzorg beschikbaar is

Het sluiten van spoedeisende hulpposten zorgt voor problemen in de regioVolgens experts leidt het sluiten van de SEH-posten tot achteruitgang van de kwaliteit van de acute zorg. Ook de toegankelijkheid staat onder drukDe afgelopen tien jaar zijn er 22 SEH-posten verdwenen en die trend zet door.

Het sluiten van spoedeisende hulpposten de afgelopen tien jaar in Nederland zorgt voor grotere afstand naar de spoedeisende hulpposten. In Nederland geldt een 45-minutennorm. Dat betekent dat 98 procent van de Nederlanders de spoedeisende hulp binnen 45 minuten moet kunnen bereiken. Die norm wordt gehaald, maatoch zijn er grote zorgen over de toegankelijkheid.

Lees verder op nporadio1.nl