Artze Prins (hoofd Acute zorg en voorzitter van de NVSHV): ‘Het gevaar is dat we denken dat we er zijn’

,,Verslap niet,” waarschuwt hij. ,,Voor je eigen gezondheid.”

Aan het verhaal van Artze Prins (61) is te horen dat hij een heel inspannende tijd achter de rug heeft. Hij niet alleen, zal hij in het gesprek blijven benadrukken. ,,Iedereen in het ziekenhuis, zoals schoonmakers, artsen, verpleegkundigen, directie, management en logistiek.’’

Dat er momenteel minder mensen met corona op de ic liggen, het intrekken van alle verloven voor personeel is losgelaten en de reguliere zorg weer wordt opgeschaald, is volgens Prins geen enkele reden om te verslappen en eigenwijs te zijn als het gaat om maatregelen die worden afgekondigd door premier Rutte. ,,Het gevaar is dat we denken dat we er zijn. Maar het blijft een virus waarvan we nog weinig weten en waar geen vaccin tegen is. We zijn kwetsbaar met z’n allen”, waarschuwt hij.

Het wordt voor het ziekenhuis aan de Haagse Els Borst-Eilersplein dan ook wéér een spannende tijd. ,,We weten niet of de besmettingen gaan opvlammen. In een tijd waarin het personeel nu even op adem komt en de reguliere zorg gaat toenemen. Aan de andere kant moet je mensen ook vrij geven. Anders krijg je uitputting. Maar voor de mensen die de werkroosters maken wordt het een uitdaging.”

Lees verder op ad.nl