‘Zwarte dag voor de zorg’

Vandaag maakte het RIVM bekend dat zeker negen mensen die in de zorg werkten zijn overleden aan het coronavirus.

De jongste was 45 jaar oud, de oudste 69. Zes van hen hadden al gezondheidsklachten, van de drie anderen is dat niet bekend, aldus het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Het is de eerste keer dat het instituut met deze cijfers komt.

NU’91, beroepsorganisatie voor verpleegkundigen en verzorgenden, zegt geraakt te zijn door deze overlijdens en spreekt van een zwarte dag voor de verpleging.  “Natuurlijk kennen we inmiddels de cijfers uit andere landen waar ook al veel zorgprofessionals zijn overleden aan dit virus”, zegt Stella Salden, voorzitter van NU’91. “Echter blijft het schokkend om dit nu ook in Nederland te horen. We wisten dat er de afgelopen periode meerdere zorgprofessionals op de ic terecht waren gekomen. Toch blijf je hopen dat dit soorten berichten de beroepsgroep blijven bespaard. Ons medeleven gaat uit naar de nabestaanden en de collega’s van de overleden zorgprofessionals.”

Lees verder bij de bron