Een fietsend ambulanceteam zorgt voor meer rust op de SEH van ziekenhuizen

Ambulancemedewerkers zijn zeer te spreken over hun bike-team dat sinds een paar maanden op vaste stapavonden (donderdag, vrijdag en zaterdagnacht) in Groninger binnenstad is gestationeerd.

Een op het oog gewone ziekenauto van Ambulancezorg Groningen rijdt aan het einde van de avond de binnenplaats van het politiebureau op. Hij ziet er van binnen nèt even anders uit dan anders: in plaats van een opklapbare brancard zijn twee sportieve fietsen vastgeklikt in een rails op de vloer. Ambulance-geel natuurlijk. Met aan het stuur, voor het geval dát, een fietslichtje dat blauw kan knipperen. Het staat zelden aan.

Drukte

Ambulancechauffeur Stefan en verpleegkundige Marian (ze willen liever niet met hun achternaam in de krant) parkeren hun ziekenauto voor de rest van de avond en de nacht op het politiebureau. Ze fietsen de hele nachtdienst (11-07 uur) op eigen kracht door de binnenstad en verlenen eerste hulp in het uitgaanscentrum. Daar is altijd wel wat te doen. De ene keer is de grootste drukte rond een uur of 2, anders juist als het wat rustiger wordt in de vroege morgen- rond een uur of 5. Soms reageren ze ook op gewone meldingen binnen de Diepenring en een enkele keer vlak daarbuiten, zoals op het Hoofdstation

Lees hier verder bij de bron van het bericht