App moet ervoor zorgen dat spoedeisende hulp bij drukte niet dicht hoeft

Elf ziekenhuizen, drie ambulancediensten en meldkamers kunnen straks in een app zien hoe druk het is op elke spoedeisende hulp in de regio.

Nu gebeurt het regelmatig dat de eerste hulp noodgedwongen de deuren moet sluiten voor ambulances, omdat ze de stroom aan patiënten niet aankan of omdat de verpleegafdelingen helemaal vol liggen. Ambulances moeten dan het ‘teveel’ aan patiënten naar elders brengen, wat extra tijd kost.

Het Rotterdamse Erasmus MC is samen met het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht als eerste bij de app aangesloten. De andere ziekenhuizen, waaronder alle ziekenhuizen in de Rotterdamse regio maar ook in Zeeland en delen van Brabant, volgen een voor een. Bij elke nieuwe deelnemer wordt het effect groter, omdat de ziekenhuizen beter kunnen samenwerken. De app bestrijkt de hele regio Zuidwest-Nederland.

Lees verder bij de bron