Ziekenhuisbeveiligers vaker opgepiept om agressie

Ziekenhuizen moeten het eigen personeel steeds vaker beschermen tegen agressieve patiënten.

Het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem zag de afgelopen zes jaar het aantal oproepen voor de inzet van beveiliging  bij calamiteiten zelfs verviervoudigen.

Beveiligers in het Achterhoekse ziekenhuis moesten in 2018 207 keer uitrukken: in 2012 was dat ‘slechts’ 54 keer. Dit jaar zal het aantal oproepen ongeveer net zo hoog uitkomen als in 2018, voorspelt veiligheid Bert Wierenga.  Hij is verantwoordelijk voor de veiligheid in het ziekenhuis.

Volgens Wierenga is het Slingeland ziekenhuis echt geen uitzondering.  ,,Ik zie het op meer plekken gebeuren. Mensen hebben volgens mij steeds vaker een kort lontje. Dat ze denken: ik wil nú worden geholpen.’’

De intensiteit van de agressie neemt volgens hem toe, net als het aantal gevallen waarbij drugs of alcohol de oorzaak blijven van verbale of fysieke agressie.

Lees verder op gelderlander.nl