Uitgescholden en bespuugd: ‘En toch hou ik van mijn werk’

In het Amphia Ziekenhuis in Breda en Oosterhout werden vorig jaar 963 incidenten gemeld van agresssieve en gewelddadige patiënten.

Een doordeweekse avond op de Spoedeisende Hulp van het Amphia Ziekenhuis in Breda. Het lijkt een rustig avondje te worden voor de vijf verpleegkundigen die dienst hebben. Totdat er plotseling een man door de politie wordt binnengebracht. Hij is geboeid. De man heeft GHB gebruikt en lijdt aan, wat in medische kringen heet, een excited delirium.

De dosis van de partydrug heeft ervoor gezorgd dat de man extreem agressief is, ongevoelig voor pijn is geworden en plotseling buitengewoon sterk is. Toch moeten zijn boeien af, want de man die compleet door het lint gaat, moet dringend aan een infuus. Bovendien moet er bloed worden geprikt om uit te sluiten dat er naast het GHB-gebruik, mogelijk nog meer aan de hand is.

Lees verder op de stentor