150.000 zorgmedewerkers doen woensdag mee aan grootste én de eerste landelijke ziekenhuisstaking

Meer dan 150.000 zorgmedewerkers verspreid over 119 locaties in heel het land leggen woensdag het werk neer

Het is nog nooit eerder vertoond dat ziekenhuizen op zo’n grote schaal de deuren dicht doen. Het zorgpersoneel wil meer loon en minder werkdruk.

Volgens de laatste stand van zaken van FNV Zorg doen 83 ziekenhuizen, 32 poliklinieken en vier revalidatiecentra mee aan de staking. Een knieoperatie en alle andere zogenoemde uitstelbare zorg gaat woensdag niet door. Het ziekenhuispersoneel maakt een uitzondering voor spoedgevallen, kankerpatiënten en voor enkele operaties van kinderen. Medewerkers van universitaire ziekenhuizen doen niet mee aan de landelijke staking, omdat zij onder een andere cao vallen.

Lees verder op ad.nl