Input leden NVSHV gevraagd over wetsvoorstel BIG II

Graag horen wij jullie mening over functiedifferentiatie binnen de gespecialiseerde verpleegkundige beroepsgroep

Beste collega,
Zoals jullie weten is er veel discussie en onrust ontstaan over het wetsvoorstel BIG II met de invoering van de regieverpleegkundige en de implementatie hiervan.
Dit gaat ook de toekomst van de SEH-verpleegkundige aan! Als bestuur werken we (tot nu toe nog veel achter de schermen) aan een goede vertegenwoordiging van de belangen van alle SEHverpleegkundigen (MBO en HBO opgeleid).

We willen actief opkomen voor onze leden en hopen binnenkort in gesprek te gaan met de bemiddelaar, de heer A.R. Kan, die in opdracht van minister Bruins met de diverse partijen in gesprek gaat. Om aan hem mee te kunnen geven wat er werkelijk in de praktijk speelt op onze SEH’s en om mee te denken ten aanzien van de knelpunten die wij
signaleren in deze discussie. Dit met als doel een constructieve oplossing te vinden die gedragen wordt door de beroepsgroep!

Graag horen wij jullie mening over functiedifferentiatie binnen de gespecialiseerde verpleegkundige beroepsgroep, waarbinnen alle verpleegkundigen inzetbaar zijn zonder een hiërarchische structuur maar op basis van kennis, kunde en vaardigheid. En niet minder belangrijk hoe de overgangsregeling vormgegeven dient te worden.
Diverse leden hebben al een reactie gegeven via de website van de NVSHV, maar we hebben ook jouw input nodig om als vereniging sterk te staan voor onze SEH-verpleegkundigen!

Mail daarom jouw mening naar: [email protected]
Je wordt ook van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de bijeenkomst over dit wetsvoorstel met het bestuur van de NVSHV. Graag horen wij daar je mening en mogelijke oplossingen. Dit
overleg vindt plaats op woensdag 18 september om 19.00 uur in UMC Utrecht.
Calamiteitenhospitaal, Route N.
Adres UMC: Heidelberglaan 100, 3584 CX Utrecht.

Graag vooraf aanmelden op mailadres: [email protected]

Wij houden jullie via de website en nieuwsbrief op de hoogte van de ontwikkelingen.
Namens het bestuur NVSHV,