Maastricht UMC+ opent vernieuwde Spoedeisende Hulp

Op vrijdag, 25 januari opende het Maastricht UMC+ officieel de vernieuwde Spoedeisende Hulp (SEH), Huisartsenpost (HAP) en Acute Opname Afdeling (AOA).

De verbouwing heeft onder meer geresulteerd in een duidelijker onderscheid tussen de HAP en de SEH. Dit zorgt voor nog betere samenwerking, meer privacy en een grotere patiëntvriendelijkheid. Daarnaast zijn diverse faciliteiten gemoderniseerd, is de capaciteit vergroot en de logistiek verbeterd.

Ongeveer twee jaar geleden (februari 2017) startte de verbouwing van de SEH, de HAP en de AOA. Ruim 2.500 vierkante meter vloeroppervlak werden daarvoor onder handen genomen. De verbouwing zorgde voor een logistieke uitdaging, omdat zowel de SEH als de HAP gedurende die bouwperiode operationeel moesten blijven. Het resultaat nu in 2019 mag er echter zijn. “Een moderne Eerste Hulp en Huisartsenpost voorzien van de nieuwste faciliteiten die voldoen aan de huidige en toekomstige maatstaven”, zegt traumachirurg en SEH-kwartiermaker Paul Breedveld tevreden. “Daar mogen we met recht trots op zijn.”

Lees hier verder

Bekijk hieronder een impressie van de afdeling