Veel meer jonge comazuipers in ziekenhuis tijdens carnaval

Bij de ziekenhuizen in Limburg zijn dit jaar tijdens carnaval zeker 38 minderjarigen met een alcoholvergiftiging binnengebracht.

Dat is meer dan twee keer zo veel als vorig jaar. Toen waren er achttien comazuipers onder de 18 jaar.

De meeste jongeren werden naar de spoedeisende hulp van Maastricht en Heerlen gebracht. Een woordvoerder van het Maastrichtse ziekenhuis heeft geen verklaring voor de forse stijging daar, van 1 naar 12. Hij noemt het “schrikken dat minderjarigen zich zo kunnen bezatten.”

1Limburg heeft dit jaar alleen op een rij gezet hoeveel minderjarigen op de spoedeisende hulp belandden met te veel op. Van vorig jaar zijn er cijfers over de minderjarige én de volwassen comazuipers.

Brabant

In Brabantse ziekenhuizen zijn tijdens carnaval 28 minderjarigen behandeld voor alcoholvergiftiging. Het is niet bekend hoeveel van hen comateus waren.

Bron