Congres NVSHV op 30 november 2017

De NVSHV, dé beroepsvereniging voor de Acute Zorg, organiseert ook dit jaar een congres en wel op 30 november 2017 met als thema:  “Staying Alive”

Met het thema “Staying alive” willen we jullie meenemen in zowel de drukte in de acute zorg, de overcrowding waardoor veel SEH’s genoodzaakt zijn hun deuren tijdelijk te sluiten en de hoge werkdruk die dit met zich meebrengt, maar ook willen we met dit thema ingaan op de patiënt. Want hoe vergaat het hen na een zwaar ongeval en hoe kijken zij aan tegen de gezondheidszorg?

  • Marc Spoek (manager gezond werken in de zorg, stichting IZZ).

Naar aanleiding van de overcrowding en de hoge werkdruk is er dit jaar een onderzoek gaande naar de psychosociale arbeidsbelasting op SEH afdelingen door het Amphia, LUMC en het IZZ. De uitkomsten van dit onderzoek zijn indrukwekkend en dringt de vraag zich op wat wij hieraan kunnen doen. Kortom hoe blijven we zelf overeind?

  • Niek van den Adel weet uit eigen ervaring hoe het is om weer te herstellen na een zwaar ongeval dat hem bijna zijn leven koste en het lukte hem om zijn leven weer op de rit te krijgen. Hij kijkt vanuit zijn patiëntervaring naar de gezondheidszorg, hoe gaan we als professionals met de patiënten om. Hoe blijf je als patiënt overeind na zo’n crash?
  • In het NRC en Medisch contact wordt een nieuwe discussie aangezwengeld over de vraag die we dagelijks op de SEH stellen aan de patiënt voordat ze opgenomen worden: wilt u gereanimeerd worden als het mis gaat? Dit roept uiteraard vragen op bij patiënten die opgenomen worden vanwege bijvoorbeeld een acute appendicitis. Is het stellen van die vraag nou echt nodig? Ik blijf toch wel leven dokter?
  • Bea Visser adviseur crisisbeheersing en OTO Acute Zorgnetwerk Noord Nederland zal vertellen over integrale crisisbeheersing. De gevolgen van het in werking stellen van ZIROP of de uitval van de stroomvoorziening heeft een grote impact op de bedrijfsvoering van de SEH. Hoe houden we een SEH draaiende tijdens een crisis of calamiteit?

Uiteraard zijn er ook diverse workshops die aansluiten op dit thema zoals:

  • Closed Loop Communication,
  • Emergo Train System,
  • je kennis over hartritmes kan worden opgefrist en nog veel meer.

Kortom “Staying Alive”!

Profiteer nu van early bird korting

Het aantal plaatsen voor 30 november a.s. is beperkt dus , wacht daarom niet te lang met inschrijven.

Wanneer je je voor 30 september a.s. inschrijft via onderstaand formulier ontvang je 10% early bird korting!  Schrijf je nu, samen met je collega’s in!

Locatie is het Meander Ziekenhuis in Amersfoort.

Inschrijven kan hier