Plafond ingestort op de SEH VieCuri in Venlo

Een deel van het plafond op de eerste hulp bij VieCuri is vannacht ingestort. Er zijn geen gewonden gevallen.

De ravage in het ziekenhuis is enorm. Patiënten van de eerste hulp zijn tijdelijk behandeld bij de huisartsenpost. Hoe het kan dat de plafonddelen spontaan naar beneden zijn gekomen is nog niet bekend. Momenteel is er overleg in het ziekenhuis om de situatie te bespreken.

Bron: Omroep Venlo

Update 16.00 uur

De traumakamers en de spoedeisende hulp van het VieCuri-ziekenhuis in Venlo zijn weer operationeel na de instorting van het plafond.

Vanaf 16:00 uur kunnen patiënten er weer terecht, maakte het ziekenhuis vrijdagmiddag bekend. Patiënten met acuut letsel hoeven dus niet meer naar andere ziekenhuizen om geholpen te worden.
Ravage
Het plafond op de afdeling eerste hulp kwam donderdagavond laat door nog onbekende oorzaak ineens omlaag. Alhoewel er drie mensen aanwezig waren, raakte niemand gewond. Wel was de ravage groot. De oorzaak van het incident is nog niet bekend en wordt momenteel onderzocht. Uit voorzorg zijn alle plafondplaten verwijderd.
Nood-eerste hulp
Patiënten die spoedeisende hulp nodig hadden werden na de instorting opgevangen in Roermond, Boxmeer, Nijmegen en Maastricht. Een naastgelegen afdeling werd vrijdagochtend meteen ingericht als eerste hulp, maar voor de traumakamers was nog geen vervanging.Naar verwachting functioneert de SEH afdeling vrijdagavond weer als vanouds.
Bron