Nederlandse SEH-verpleegkundige kandidaat voor een bestuursfunctie bij de Emergency Nurses Association (ENA)

Joop Breuer, SEH verpleegkundige in het LUMC (Leiden)  heeft zich kandidaat gesteld voor de functie  in de Board of Directors

Samen met nog 6 andere , Amerikaanse , verpleegkundigen hoopt hij voor één van de twee beschikbare functies gekozen te worden tijdens de verkiezing door de ENA leden (Amerikaanse vereniging van SEH verpleegkundigen) die plaatsvindt in august/september 2017. De uitslag van de verkiezing wordt bekend gemaakt tijdens het ENA congres, wat zal plaatsvinden in St.Louis dit jaar (van 13 t/m 16 september)

Joop Breuer is al langer actief binnen de ENA. Als TNCC instructeur en TNCC course director heeft hij meegeschreven aan de nieuwste editie van de TNCC, en heeft hij hierdoor veel contacten binnen de ENA. Hij heeft ook een aantal artikelen gepubliceerd in the Journal of EMergency Nursing. Tot januari van dit jaar was hij lid van de Internale Adviesraad van de ENA,(voorzitter hiervan gedurende 2016)  en vanaf januari is hij lid van de zgn. Position Statement Committee. Dit comité stelt richtlijnen op over  de meest uiteenlopende zaken betreffende het vakgebied van de seh verpleegkundige, b.v. over het gebruik van social media, crowding op de seh, de zorg voor psychiatrische patienten op de seh. Dit zijn onderwerpen die wereldwijd in de aandacht staan binnen ons vakgebied. Ook is hij in 2015 als eerste Europese verpleegkundige benoemd als Fellow van de prestigieuze Academy of Emergency Nursing

Zich kandideren voor een boardfunctie is voor Joop Breuer een volgende stap om zijn betrokkenheid bij de ENA verder te vergroten. Over zijn kansen om werkelijk gekozen te worden valt niets te zeggen: Het is voor het eerst dat een ENA lid van buiten de USA zich kandidaat stelt voor deze functie.