Nieuwe SEH voor OLVG West

Dinsdag 11 april heeft het OLVG, locatie West, na een ingrijpende verbouwing een geheel vernieuwde SEH geopend.

Naast een prettige uitstraling en moderne architectuur die zorgen voor een zo aangenaam mogelijk verblijf, is de nieuwe SEH ingericht volgens de modernste inzichten. Zo zijn veel kamers voorzien van de mogelijkheid voor het toedienen van lachgas voor een pijnvriie behandeling.

 

Zorg op maat

SEH-arts en unitleider Michiel Gorzeman: “”We zijn heel blij dat we op onze SEH-patiënten nu nog beter kunnen helpen dan voorheen. Bij de ontwikkeling van de plannen voor de bouw hebben goed geluisterd naar wat patiënten wensen en gebruik gemaakt van de meest recente inzichten en technieken.”’ Overal is over nagedacht. Van de Fast track voor kleine ingrepen vlakbij de wachtkamer, de twee shockrooms en de traumakamer voor patiënten in kritieke toestand vlakbij de ambulance-ingang, tot de kinderkamers afgescheiden van de reguliere behandelkamers. Speciaal voor psychiatrische patiënten is een kamer uitgerust met uitsluitend zachte materialen zodat agressieve mensen zichzelf en anderen niet iets kunnen aandoen.Vooral voor kinderen, maar ook voor andere mensen is de helft van de behandelkamers standaard voorzien van lachgas, voor korte, onaangename ingrepen. Dit is gecombineerd met een installatie van gekleurd led-verlichting die afleiding biedt aan de patiënt.

Speciale toegang voor besmette patiënten

Mensen die (mogelijk) besmet zijn met bijvoorbeeld MRSA gaan daar door een speciale sluis om contact met andere patiënten en medewerkers te voorkomen. Mensen die chemisch besmet zijn – bijvoorbeeld doordat ze benzine of erger over zich heen kregen – betreden de SEH zelfs via een speciale entree. Door een aparte sluis komen zij in de doucheruimte waar zij grondig worden gespoeld door een medewerker die hiervoor volgens strenge protocollen is gekleed.

De Spoedeisende Hulp op locatie West ontvangt jaarlijks zo’n 30.000 patiënten.

Bron