Werken tijdens de jaarwisseling

Oudejaarsavond: tijd voor oliebollen en gezelligheid met vrienden en familie. Maar er zijn ook mensen die deze nacht werken., zoals Stefanie en Luuk. Zij zijn SEH verpleegkundigen en draaien -net als vorig jaar- de nachtdienst op de Spoedeisende Hulp in het HMC Westeinde.

“Wij kiezen er bewust voor om deze nacht te werken. Om 12 uur zitten we er klaar voor. Je weet nooit wat je kunt verwachten, dat maakt dit werk zo boeiend.” vertelt Stefanie. “Zo’n nacht begint vaak met vuurwerkongevallen, daarna volgen vechtpartijen en mensen die te diep in het glaasje hebben gekeken. Zolang het niet met agressiviteit gepaard gaat, is het niet erg. ’s Ochtends hangt er vaak een alcoholwalm op de afdeling.” lacht Luuk. Wat het thuisfront er van vindt dat zij deze nacht moeten werken? “Dat is makkelijk. Wij zijn elkaars thuisfront. Dus we werken deze nacht graag samen!”

Het Socialmediateam wenst iedereen een heel fijne en veilige jaarwisseling toe! Thuis én op de werkvloer!