Medisch specialisten nu ook s’avonds op de SEH van het HMC Westeinde aanwezig

Vanaf vandaag zijn voor bepaalde specialismen – heelkunde, radiologie, interne geneeskunde, neurologie en cardiologie – op het HMC Westeinde tot elf uur ’s avonds specialisten aanwezig.

Vanaf vandaag, de dag dat het nieuwe logo en de nieuwe naam bekend zijn gemaakt (voorheen MCHaaglanden), zijn voor bepaalde specialismen – heelkunde, radiologie, interne geneeskunde, neurologie en cardiologie – op HMC Westeinde tot elf uur ’s avonds specialisten aanwezig in het ziekenhuis. Mensen worden nou eenmaal niet enkel ziek tussen 08.00 en 17.00 uur, zegt Jet Quarles van Ufford, die als voorzitter van de vereniging medische staf (zelf is ze radioloog) namens de artsen spreekt en meedenkt over de nieuwe strategie.

Op de spoedeisende hulp is het druk tussen tien uur ’s ochtends en elf uur ’s avonds. ,,Voorheen moest de arts-assistent de specialist bellen voor overleg. Was het nodig, dan kon die er binnen een kwartier zijn, maar nu kunnen ze meteen samen aan het werk.” Dhr Doop, voorzitter Raad van Bestuur: ,,Op de SEH wil je ook gewoon dat iedereen er staat.” Op die spoedpost moet je bovendien binnen 30 minuten weten waar je aan toe bent. Dat is onze ambitie, zegt Doop. Quarles van Ufford: ,,Het zal niet altijd lukken, maar het zou mooi zijn als we het op korte termijn in negentig procent van de gevallen voor elkaar krijgen. We willen ook dat de patiënt dit weet. Dat we hier voor staan.” Dat geldt niet alleen voor HMC Westeinde, maar ook voor HMC Bronovo, waar in oktober een ‘verbeter vijfdaagse’ begint om ‘ook daar de doorlooptijden beter te organiseren’.

Bron