Vechtpartij op de SEH Albert Schweitzer ziekenhuis

De politie heeft vrijdagavond moeten ingrijpen bij een vechtpartij op de Spoedeisende Hulp van het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht.

De man die is aangehouden, wachtte op hulp voor zijn verwonding toen hij plotseling erg agressief werd en fysiek en verbaal tekeerging tegen zowel het personeel als andere patiënten en hun naasten. Ook justitiële beveiligers, die toevallig met een gedetineerde patiënt aanwezig waren, moesten het ontgelden en kregen de man – ondanks hulp van een beveiliger van het ziekenhuis – niet onder controle. Volgens het ziekenhuis was de man ‘kennelijk onder invloed van middelen’.

De politie wist hem uiteindelijk tegen de grond te werken en aan te houden. Hij is afgevoerd zonder verder te zijn behandeld aan zijn verwonding. De wond zou volgens het ziekenhuis niet bedreigend zijn.

Veel patiënten en hun naasten zijn erg geschrokken van het geweld. „De afdeling brengt deze getuigen in kaart, om indien nodig achteraf ondersteuning te kunnen bieden. Het personeel van de Spoedeisende Hulp doorliep aan het einde van de dienst een gezamenlijke debriefing en kan eveneens terugvallen op ondersteuning’’, aldus het Albert Schweitzer.

Bron