Voorlopig programma congres NVSHV op 6 oktober 2016

Voorlopig programma congres bekend
De onderwerpen op 6 oktober 2016 kan je hieronder lezen. Mogelijk komt er nog een kleine aanpassing. Dit wordt kenbaar gemaakt via mail, twitter en op de website.

 

Niek van den Adel: “Geluk zit niet in je benen

Niek is een succesvol ondernemer als hij in 2010 een motorongeval  krijgt waarbij hij zijn rug breekt  en een hoge dwarslaesie oploopt. Na een lange revalidatieperiode schrijft hij een boek Crash (een absolute aanrader) en is nu werkzaam als trainer en consultant bij het bedrijf Train Mark. Niek vertelt ons over zijn ervaringen, hij inspireert, hij geeft zijn kijk op ons werk en houdt ons als het ware een spiegel voor.  Hij vertelt over bliepmiepen, over eigen regie, over het uitlenen van zijn zelfstandigheid, over zingende zusters, over valkuilen en over gastvrijheid!

“Dit verhaal zou iedereen een keer moeten horen. Weer terug naar waar het nu eigenlijk om gaat”

Dinand Reiling: “Toen was EHBO nog heel gewoon”

Dinand werkt al jaren als SEH verpleegkundige en runt daarnaast zijn eigen bedrijf Dinand Medisch Uitzendbureau. Daarnaast schreef hij recent het boek “Spoedbroeder” over de gebeurtenissen op de Spoedeisende Hulp.

Omdat de NVSHV al 25 jaar bestaat blikt hij kort terug op de ontwikkelingen van de afgelopen jaren. Herkenbaar en mogelijk een tikje nostalgisch?

Drs. T.H. Biesheuvel: “Als het water tot aan je lippen staat”

Tessa is werkzaam in VUmc als chirurg, medisch manager van de SEH en als MMT arts bij lifeliner 1. Wat doe je als je ziekenhuis ineens langzaam onder water komt te staan? Zij was erbij en ze neemt ons mee in het verhaal van VUmc

An Bueken: “Aangeslagen”

An werkt als hoofdverpleegkundige  Spoedgevallendienst  UV Gasthuisberg  Leuven wanneer er op 22 maart twee aanslagen plaatsvinden op luchthaven Zaventhem en bij metrostation Maalbeek.

Natuurlijk kennen we  allemaal het Zirop en we hebben allemaal wel eens heftige drukke diensten mee gemaakt met extreme verhalen. Maar wat gebeurt er op een SEH als er twee aanslagen hebben plaatsgevonden. An neemt ons mee naar die bewuste dag op 22 maart 2016.

 

Na de lunch is er keuze uit 8 workshops

  1. “Als liefde voor het vak angst wordt” (agressie) door Berdien Dijk en Elmer Teerds (St. Antonius Ziekenhuis Nieuwegein)
  2. “Station SEH, eindbestemming van uw carrière?” door Ada Bosma (HagaZiekenhuis)
  3. “Who dunnit” door Christel Solleveld en Mirjam  Matla (HagaZiekenhuis)
  4. Rondleiding over de SEH van het HagaZiekenhuis
  5. Excited delirium door Els Michies
  6. Persoonlijk leiderschap door Gert Schaijk
  7. Scenariotraining met zwangere patient
  8. Wat mag wel en wat mag niet ten aanzien van Social Media en dossiers, geheimhouding

 

Sivera Berben: Robots op de SEH

Sivera is associate lector Acute Intensieve Zorg en tevens verbonden aan Acute Zorgregio Oost als senoir onderzoeker en research coördinator. Zij sluit ons congres af met haar opgedane ervaringen tijdens een studiereis in Amerika over innovatie in de medische zorg. Zijn robots daarbij de toekomst?

 

En natuurlijk spelen we onze jaarlijkse traumaquiz onder leiding van de chirurgen uit het  HagaZiekenhuis!