Spoedeisende Hulp van Rijnstate in tv programma ‘ Zij houden Nederland in leven ‘

In de medische serie ‘Zij houden Nederland in leven’ (ZHNL) , volgt de EO dit voorjaar opnieuw 24 uur lang met verschillende cameraploegen overal in ons land patiënten en hun zorgverleners bij de meest spraakmakende, innovatieve en levensreddende operaties of behandelingen.

 In de medische serie ‘Zij houden Nederland in leven’ (ZHNL) op NPO 1, volgt de EO dit voorjaar opnieuw 24 uur lang met verschillende cameraploegen overal in ons land patiënten en hun zorgverleners bij de meest spraakmakende, innovatieve en levensreddende operaties of behandelingen. Voor de eerste aflevering is het programma op bezoek bij de Spoedeisende Hulp van Rijnstate, waar blijkt dat de heup van de heer Adriaensen als gevolg van een val uit de kom is geraakt. Deze pijnlijke situatie wordt verholpen door een paar sterke vrouwen en mannen op de SEH.

Eerste uitzending op 4 mei
Rijnstate is te zien in de aflevering van woensdag 4 mei, om 20.55 uur bij de EO op NPO 1. Hieronder alvast een fragment van deze aflevering:

 

Over het programma

‘Zij houden NL in leven’ laat zien dat geen dag in de zorg hetzelfde is, niet voor patiënten, maar ook niet voor zorgverleners. De zes afleveringen van de serie leggen ieder gedurende 24 uur de gebeurtenissen vast in diverse ziekenhuizen en instellingen in Nederland en vertellen bijzondere verhalen van gewone mensen wiens leven ingrijpend verandert op de dag dat ZHNL juist hen volgt met de camera. We zien patiënten en hun hulpverleners tijdens reguliere consulten, mooie ontmoetingen, moeilijke gesprekken, zeer innovatieve ingrepen en bijzondere behandelingen. Monique van de Ven – ‘Dokter Deen’ – geeft de stem aan het programma.

ZHNL is een uniek en indringend beelddocument van de zorg zoals die elke dag weer, zeven dagen in de week en 365 dagen per jaar in ons land wordt verleend. ZHNL komt tot stand dankzij de vrijwillige medewerking van een groot aantal ziekenhuizen en instellingen en hun patiënten en medewerkers.

Bron