Schilderijen voor Spoedeisende Hulp Beatrixziekenhuis Gorinchem

De medewerkers van de SEH van het Beatrixziekenhuis namen op dinsdag 5 april een viertal kleurrijke schilderijen in ontvangst van Manon Rijken, maker van de kleurrijke schilderkunst van ‘Manonidas-art’.

Deze komen te hangen in vier behandelkamers om patiënten, zowel jong als oud, afleiding te bieden. Hiermee willen de medewerkers van de spoedeisende hulp het bezoek voor patiënten veraangenamen.

De kunstwerken zijn gemaakt in opdracht van de spoedeisende hulp. ,,Vorig jaar wonnen we als afdeling de publieksprijs en ontvingen we een cheque ter waarde van 1000 euro”, vertelt Nathalie Ververs, spoedeisende hulp-arts in het Beatrixziekenhuis. ,,Dit geld konden we besteden ten gunste van de patiëntenzorg op de afdeling. Er was al langer het idee om kindvriendelijke kunst op te hangen op de spoedeisende hulp. Dus toen ik de schilderijen van Manon Rijken zag, was direct duidelijk dat zij de aangewezen persoon was om de opdracht uit te voeren. Het zijn mooie, kleurrijke en vrolijke schilderijen met daarop diverse enthousiaste lachende dieren afgebeeld. Hierdoor blijf je ernaar kijken. Je ziet telkens weer wat nieuws en dat biedt afleiding voor patiënten op de spoedeisende hulp. We proberen onze zorg altijd op een betrokken manier te leveren en de schilderijen dragen hier positief aan bij.”

Manon Rijken, maker van de kleurrijke schilderkunst van ‘Manonidas-art’ is sinds 1998 werkzaam in de zorg en begrijpt hierdoor als geen ander wat een patiënt ervaart tijdens het wachten op hulp. ,,Ik heb als verpleegkundige gewerkt in onder andere de verstandelijke gehandicaptenzorg en de cardiologie”, vertelt zij. ,,Inmiddels ben ik alweer zeven jaar werkzaam als praktijkverpleegkundige in een huisartsenpraktijk. En schilderen is inmiddels een serieuze tweede baan geworden. Toen Nathalie mij in de zomer van 2015 benaderde of ik open stond voor een leuke uitdaging, heb ik deze opdracht met beide handen aangegrepen. Samen hebben we een doel gesteld: door middel van kleurrijke, vrolijke dieren in een grappige ontspannende context jong en oud even afgeleid laten zijn in hun vaak angstige moment op de spoedeisende hulp. Omdat ik me normaliter toespits op portretten, was dit voor mij zeker een uitdaging en een primeur. Ik ben er trots op dat ik deze kunstwerken voor het ziekenhuis heb mogen maken.”

seh-gorinchem

Fotobijschrift:

Spoedeisende hulp-arts Nathalie Ververs (tweede van rechts) neemt samen met een aantal medewerkers van de spoedeisende hulp van het Beatrixziekenhuis een viertal kleurrijke schilderijen in ontvangst van Manon Rijken, maker van de kleurrijke schilderkunst van ‘Manonidas-art’ (rechts).

Bron