Ziekenhuizen druk na aanslagen in Brussel

Na verschillende explosies in Brussel zijn bijna alle slachtoffers overgebracht naar het Militair Hospitaal van Neder-Over-Heembeek en het Erasmusziekenhuis.

‘Dit is de grootste noodoperatie ooit, maar we zijn voorbereid.’

De afgelopen uren heeft het Militair Hospitaal van Neder-Over-Heembeek in totaal 55 gewonden opgenomen. Acht daarvan zijn zwaargewond.

‘We doen alles wat we kunnen doen’, zegt communicatieverantwoordelijke Bernard Bolly van het Militair Hospitaal in Neder-Over-Heembeek. ‘We staan in contact met verschillende ziekenhuizen in Brussel. Op dit moment zitten we vol maar er staan ambulances, militaire voertuigen en twee helikopters klaar om de slachtoffers over te brengen naar andere ziekenhuizen in Vlaams- en Waals-Brabant, waar er nog plaats is.’

Gespecialiseerde zorg

Patiënten met brandwonden zullen wel overgebracht worden naar het Militair Ziekenhuis van Neder-Over-Heembeek om gespecialiseerde zorg te krijgen. Voor de familieleden van slachtoffers, die nu beginnen toe te komen, is er gespecialiseerde opvang en psychologische bijstand voorzien.

‘Dit is de grootste catastrofe die het ziekenhuis het hoofd moeten bieden. Groter dan de treinramp in Buizingen’, aldus Bolly.’Maar we zijn hierop voorbereid.’