Hoofd ziekenhuis Leuven na aanslag Brussel: “In de bommen zaten spijkers en nagels”

Marc Decramer, hoofd van het ziekenhuis Gasthuisberg in Leuven, stelt vast op basis van de geconstateerde verwondingen dat er spijkers en nagels geplaatst zijn in de bommen.

Van de 11 zwaargewonde slachtoffers die het ziekenhuis heeft opgenomen, zijn er drie die relatief kritiek zijn.

“We hebben momenteel 11 slachtoffers opgenomen”, vertelt Marc Decramer, hoofd van het ziekenhuis UZ Gasthuisberg in Leuven aan VTM Nieuws. “Dat zijn vooral vrij zwaargewonden. De verwondingen zijn brandwonden, fracturen en ook diepe snijwonden door enerzijds glas en anderzijds door de nagels en spijkers die men in die bommen plaatst.”

Bij sommige slachtoffers zijn spijkers in het lichaam gevonden, waardoor hij concludeert dat de bommen met deze metalen versterkt zijn om een grotere impact te hebben en meer slachtoffers te maken. “Van deze 11 zwaargewonden zijn er drie die relatief kritiek zijn”, zegt Decramer.