Veel mensen naar de SEH’s tijdens carnaval

Alcohol grootste boosdoener, desondanks wordt er gesproken van een rustige carnaval

Tijdens carnaval zijn zeker 154 mensen met een alcoholvergiftiging opgenomen in de Brabantse ziekenhuizen. Van de 154 waren 24 carnavalsvierders minderjarig. Dat is minder dan vorig jaar.

Toen lagen zeker 33 jonge tieners in het ziekenhuis met een alcoholvergiftiging. Het Amphia Ziekenhuis is niet in de cijfers opgenomen, maar probeert ze later woensdag nog aan te leveren. Het Maasziekenhuis heeft de alcoholvergiftigingen niet apart bijgehouden, maar woordvoerder van spreekt net als de meeste andere ziekenhuizen van een rustige carnaval.

Ongelukken
Er gebeurden net als andere jaren ook een hoop ongelukken waarbij alcohol in het spel was. Bijvoorbeeld mensen die glas in hun lichaam kregen of ergens vanaf vielen. Vier ziekenhuizen hebben die aantallen bijgehouden. Het gaat om het Jeroen Bosch Ziekenhuis, het Elkerliek Ziekenhuis, Bernhoven, het Maxima Medisch Centrum. In totaal kregen zij 214 mensen binnen die gewond waren geraakt bij dergelijke ongelukken.

De EHBO-post in Tilburg moest de politie bellen omdat twee mensen die op de eerste hulp binnen waren gebracht, agressief werden. Het gaat om twee mannen van 50 en 43 jaar. De oudste van de twee sloeg een medewerker. De ander die zich had misdragen, is later slapend aangetroffen in een school in Tilburg.

Het aantal alcoholvergiftigingen per ziekenhuis:
– Jeroen Bosch Ziekenhuis: 20
– Elisabeth Ziekenhuis en TweeSteden Ziekenhuis: 60
– Catharinaziekenhuis: 19
– Maxima Medisch Centrum: 15
– Sint Anna Ziekenhuis: 16
– Bravis Ziekenhuis: 18
– Bernhoven: 6

Bron